Nabízíme
PRONÁJEM KLUBOVNY A VELKÉHO SÁLU
- menší rodinné oslavy krátkodobé
- komerční využití
- schůze a přednášky
Cena za pronájmu sálu: 1600,- /den (24 hodin)
Cena za pronájem malé klubovny (kuchyňky): 800,-/den (24 hodin) možnost využít naše nádobí. Pro členy je toto umožněno 1x za rok za poloviční cenu tj . 800,- + 400,-/den (24 hodin)
Každý zájemce o propůjčení našich prostor bude seznámen s určitými pravidly , která se budou po nájemcích vyžadovat ( úklid, zaplacení rozbitého nádobí atd.).
Lze využít catering a cateringové služby pro rodinné a narozeninové oslavy, svatební hostiny a výročí, bankety a rauty, firemní akce a večírky, aj.
Někteří jsou schopni zajistit kompletní servis rautu, tzn. kompletně zajistí i obsluhu.
Doporučujeme: - Bistro Labužník, tel.: +420 731 523 005
MOŠTOVÁNÍ A VAŘENÍ POVIDEL
MOŠTUJEME
VAŘÍME POVIDLA
krouhání a moštování:
člen ZO 1kg / 4.- Kč
ostatní 1kg / 6.- Kč
vaření povidel:
člen ZO 1 hod. / 50.- Kč
ostatní 1 hod. / 70.- Kč
člen ZO ČZS Holešov musí předložit
průkaz se zaplaceným členským příspěvkem, jinak
mu bude za služby účtována cena jako ostatním
moštování pouze v sobotu
kontakt: p.Jaroslav Svoboda
tel: 604 578 296, 739 206 906
DESATERO PRO DOBRÁ POVIDLA
Do čistého kotle nalít 5-7l vody, nasadit kotvu
-
Nasypat část švestek/1-2 bedny/, zatopit pod kotlem a pustit
-
míchání, zakrýt kotel víky
-
Vařit, topit, míchat, přidat ostatní švestky, topit, míchat..
-
Když jsou švestky dobře rozvařené, nechat vyhasnout oheň,
-
zadusit žhavé uhlíky namočenou hrstí /otepí / trávy, - ochladit
-
kotel. NECHLADIT OHNIŠTĚ VODOU!!! PRASKNE ROŠT!!
-
Po 10-15 minutách vybrat rozvařenou směs- /lízačku/HORKÁ!!
do odpeckovače, lízačka steče do nádoby pod ni.
PECKY SI ODVÉST DOMŮ !
-
Směs nalít zpět do kotle, pustit míchání, znovu zatopit
-
Topit a stále míchat, po chvíli vaření sundat víka z kotliny, aby se
-
mohla odpařovat voda, a povidla tak houstla
-
Uvařená povidla jsou hustá, nepadají ze lžíce!
-
Přestat topit, po 20 minutách začít vyndávat povidla do nádob,
-
míchání musí být zapnuté, dokud není kotel dostatečně
-
vychlazený a vyhaslé ohniště!! Pak teprve vypnout, vyndat kotvu
-
Povidla dávat do čistých vysterilizovaných sklenic, nádob
Takto uvařená povidla vám vydrží hodně dlouho- než se
spotřebují….
/ jedna malá rada- na povrch povidel ve sklenici dejte kapku destilátu-
slivovici, rum,- víčko také takto zajistěte opláchnutím ve slivovici- a
pevně sklenice uzavřete /
Provozovnu a všechny použité nádoby, kotvu, víka, stěrky umýt
Do kotle nalít TEPLOU vodu, řádně umýt i vše kolem něj !
Do naší popelnice patří jen VYCHLAZENÝ POPEL!!! ZO ČZS HOLEŠOV
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PŮJČOVNA ODBORNÉ LITERATURY, ČASOPISŮ, KNIH
- vždy 1. úterý v měsíci od 16. hod v Domě zahrádkářů.