Jdi na obsah Jdi na menu

Zlínský kraj ocenil dobrovolníky, kteří se dlouhodobě věnují dětem a mládeži

15. 12. 2020

ZLÍNSKÝ KRAJ – Představitelé Zlínského kraje ocenili v úterý 10. prosince 2020 v Baťově vile dobrovolné pracovníky, kteří se ve svém volném čase dlouhodobě a bez nároku na finanční odměnu věnují práci s dětmi a mládeží. Ocenění dobrovolníci obdrželi pamětní medaile, pamětní listy a upomínkové předměty. Slavnostního ceremoniálu se zúčastnili také navrhovatelé oceněných.

„Vy, kteří se nad rámec svých povinností věnujete dětem a mládeži, děláte obrovský kus práce, protože jim ukazujete cestu a pomáháte jim formovat se tím správným směrem. A co je důležité, dáváte jim i osobní příklad. Nesmírně si vaší činnosti vážíme a děkujeme vám za ni,“ uvedl směrem k oceněným statutární náměstek hejtmana Jiří Sukop.

 

Jeho slova doplnil radní Zlínského kraje pro oblast mládeže a sportu Miroslav Kašný: „Dovolím si vypůjčit myšlenku spisovatele Exupéryho, který řekl: Děti se mají vychovávat tak, aby se později nevlekly smutně životem a aby nenechaly všechny poklady a krásy světa shnít jen proto, že by k nim nenalezly klíč… Vy těch klíčů máte naštěstí pořád dost a dokážete je svým svěřencům předávat, což je základem k lepší společnosti, o které všichni mluvíme a sníme, a pro kterou vy něco konkrétního děláte.“

 

Ocenění si převzalo celkem 16 dobrovolných pracovníků působících v oblasti sportu, tělovýchovy, kultury, folkloru i dalších volnočasových aktivit dětí a mládeže. Odborná komise je vybrala z celkem 26 nominací, které na krajský úřad dorazily od představitelů měst a obcí, škol a školských zařízení, nevládních neziskových organizací a dalších zainteresovaných subjektů z celého Zlínského kraje.

Dobrovolníky pracující s mládeží Zlínský kraj ocenil již po šestnácté. Organizačně celou akci tradičně zajistil Odbor školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Zlínského kraje.

 

Ocenění převzala za svou celoživotní práci z mládeží také předsedkyně ZO ČZS Holešov paní Vlasta Čablová.

web.jpg