Jdi na obsah Jdi na menu

Výstava - Podzim 2022

4. 10. 2022

Byli jste na výstavě zahrádkářů v Holešově?

Ne? Tak pak jste neviděli krásně zaranžovanou výstavu členkami ZO ČZS Holešov. Inspiraci, kterou jste mohli použít pro výzdobu svých domovů a bytů. A samozřejmě několik desítek odrůd jablek. V letošním docela špatném roce na úrodu, opravdu výstavních. Zelenina zde byla zastoupena od „A po Z“ všemi druhy od ačokči, přes celer, papriku, rajčaty až po zelí.

Ty, kteří se přišli podívat, zaujala bylinková zahrádka s mnoha rostlinkami koření a bylinek, které si může každý vypěstovat i na sebemenší zahrádce.Také výstava sirupů, zavařenin, moštů a džemů, doplněná recepty návštěvníky zaujala. Mnozí se pozastavili nad méně známými druhy ovoce jako je jeřáb oskeruše, tomel či mišpule.

V pátek jsme zde měli na návštěvě i děti z MŠ z Přílep a děti ze ZŠ. Podívat se mohli na živé včelky a část vybavení potřebné pro včelaření. Naši výstavu v sobotu navštívili zahrádkáři z partnerských slovenských Lužianek, kteří jeli na výstavu do Olomouce.

Kolik se přišlo podívat našich členů? Kromě členů výboru a několika přátel, kteří jsme tuto výstavu připravovali , nepřišel z členské základny ZO skoro nikdo. Není to škoda, přátelé?

Za výbor ZO ČZS Holešov V. Čablová