Jdi na obsah Jdi na menu

Moravské zemské kolo 2024.

2. 6. 2024

Moravské zemské kolo.

Ve čtvrtek 30.5.2024 pořádala komise pro práci s mládeží při Českém zahrádkářském svazu Moravské zemské kolo Floristické soutěže .V prostorách zámku Kroměříž zde byl již druhý ročník této jinak již 14 let pořádané soutěže.

Do Zemského kola se probojují soutěžící, kteří se umístili na 1. místě ve svých oblastních kolech. Soutěžící jsou rozděleni do třech kategorií. V kategorii žáci jsou děti ze ZŠ od 4.třídy po 9.třídu . Junioři jsou zastoupeni studenty SŠ a SOŠ, v kategorii Senior smí soutěžit členové Základních organizací ČZS, pouze však amatéři.

Téma letošní soutěže bylo "Hurá prázdniny". Děti i zahrádkářky měli za úkol uvázat kytici pro paní učitelku, jako poděkování za vysvědčení . Druhý ukol byl přízdoba hrnkové květiny pro pana učitele. Florista ČZS, pan Zdeněk Kupilík předal při zahájení soutěžícím informace k práci se zadaným rostlinným a přídavným materiálem a odstartoval čas. 2 hodiny na oba úkoly.

Po tomto čase jsme měli pak všichni /doprovod žáků, komise i další pořadatelé/ možnost účastnit se komentované prohlídky 2. patra zámku, včetně nově otvíraných expozic v nové knihovně, galerii a dalších prostorách. Prohlídku jsme ukončili v Manském sále, kde také vzápětí proběhlo vyhodnocení a ocenění soutěžících. Všichni si odnášeli diplomy a dárky od sponzorů v taškách ČZS.

V kategorii žáci: 1. místo: Kateřina Volavá - Územní sdružení ČZS Brno město

2. místo: Anežka Švecová - ÚS ČZS Frýdek Místek

3. místo: Lucie  Opelíková - ÚS ČZS  Kroměříž

V kategorii junior :1. místo: Nela Němečková Brno město

2. místo: Šarlota Gryzarzová Prostějov

3. místo: Štěpánka Řezníčková Kroměříž

V seniorech zvítězila paní Jana Dujková ze ZO ČZS Přílepy , za ÚS ČZS Kroměříž

2. místo paní Hana Řehulková ÚS ČZS Olomouc

3. místo  paní Hana Máčalová ÚS ČZS Uherské Hradiště

Všech těchto devět soutěžících se v září utká o celorepublikový titul spolu se soutěžícími z Českého kola na Floře v Olomouci. Přejeme jim i tam krásné tvoření a mnoho zdaru.

 

V.Čablová, ZO ČZS Holešov