Jdi na obsah Jdi na menu

Děčínská kotva 2021

18. 9. 2021

Zahrádkáři se mohou chlubit

Máme vítězku nejvyšší floristické soutěže v ČR - DĚČÍNSKÉ KOTVY

Tereza Úlehlová, dnes už studentka Střední stavební průmyslovky ve Zlíně se účastnila této nejvyšší soutěže floristů v Děčíně. Aby se do této soutěže dostala, předcházelo tomu několik dřívějších výher v soutěžích pořádaných Českým svazem zahrádkářů . Začínala jako žákyně 8. třídy 1. ZŠ v Holešově v Okresním kole Floristiky , které pořádalo Územní sdružení ČZS Kroměříž na výstavišti Floria . Tam získala ve své kategorii žáků poprvé 1. místo. Výherci z této soutěže pak pokračují do Zemského kola , které se už několik let pořádá v Prostějově. I zde obhájila prvenství a byla vyslána spolu s dalšími dvěma, z druhé a třetí příčky do celostátního kola do Lysé nad Labem. V této nejvyšší zahrádkáři pořádané soutěži se sice umístila na 3. místě, ale i tak byla mezi nejlepšími.V roce 2020 se soutěž Děčínská kotva nekonala z důvodů nám všem známých. A tak se na podzimní FLOŘE 2020 v Olomouci utkali znovu všichni soutěžíci v celostátní soutěži ČZS a i tady opět Terezka zvítězila a byla znovu navržena na soutěž do Děčínské Kotvy.

 

Nejvyšší soutěž floristů v ČR se po roční odmlce uskutečnila 14.- 19.9.2021

Letošního 50. ročníku se poprvé účastnil svými nejmladšími soutěžícími v kategorií žáků Český zahrádkářský svaz. Žáci, kteří museli projít nejdříve Okresním a pak Zemským kolem Floristiky a umístili se na 1- 3. místě v nejvyšší celostátním kole , pořádaným ČZS v Olomouci na podzim 2020, tak byli nominováni do této profesní soutěže . V Děčíně se tak schází opravdu výběr těch nejlepších floristů a letos poprvé soutěžili i žáci , kteří prošli floristickými soutěžemi ČZS. Zahrádkářky amatérky se také mohly zúčastnit fotografické soutěže, kde své zhotovené kytice nafotily a poslaly on-line do Děčínské kotvy, zde pak přes Facebook získávaly laiky a podle nich pak také byly vyhodnoceny.

V soutěži žáků nás zahrádkáře prezentovala Tereza Úlehlová z Přílep, dnes už studentka SSP ve Zlíně. Ta prošla všemi předcházejícími koly jako vítězka a tak se za důsledné přípravy paní Renaty Dvorníkové dostala na DĚČÍNSKOU KOTVU. Úkoly pro žáky byly vázaná kulatá kytice s tématem "Tón v tónu" a "Vypichovaná mísa na stůl" . Komise hodnotila jednotlivé práce každou zvlášť. U kytice i mísy na stůl pak byly započítávány body i za nádoby, v nichž se práce vystavily.

Terka si za kytici vysoutěžila v konkurenci dalších 8 svých soupeřek 1.místo a v celkové soutěži obou úkolů získala krásné 2. místo!!

GRATULUJEME!

 Tímto krásným umístěním se může chlubit nejen ona ale také ZO ČZS Holešov, kde začínala a byla do všech soutěží připravovaná členkou ZO paní Dvorníkovou.Také se jejím umístěním bude jistě chlubit i US ČZS KM, které vždy pořádá základní Okresní kola Floristiky .