Jdi na obsah Jdi na menu

3. mezinárodní výstava mečíků

6. 9. 2023

Květinami vyzdobený zámek Holešov.

3. Mezinárodní výstavu mečíků v Holešově o víkendu 29.a 30 července, navštívilo více jak 3500 návštěvníků. V letošním roce na výstavu přivezlo květy mečíků, jiřin, růží a begonií 22 vystavovatelů z Čech, Moravy a Slovenska.

Ve velkém sále bylo ve vázách 760 klasů gladiol. Na chodbě v 1. patře zámku pak bylo více jak 300 květů jiřin a růží. Jen na aranžování velkých vazeb využily aranžérky minimálně 800 květů mečíků, jiřinky a růže už pak ani nepočítaly. Celého projektu výstavy a aranžování se ujaly paní Renata Dvorníková a Vlasta Čablová z Holešova a paní Jana Skotková z Míškovic .Tak jako i v minulých letech přijel vypomoci s aranžováním zahradník Jaroslav Malý z Lužné u Rakovníka.

S vystavovateli ze specializované organizace GLADIRIS ČZS a GLADIOLA MATRIN zajistil toto množství vystavených květů pan ing. Stanislav Novotný , člen ZO ČZS Holešov a SZO GLADIRIS.

Zahájení výstavy v sobotu ráno se účastnil a výstavu zahájil předseda Republikové rady ČZS pan ing. Stanislav Kozlík a místostarosta města Holešova ing. Pavel Karhan. Všechny návštěvníky pak po schodech až do 1.patra zámku vítaly květinové víly, dívenky z tanečního studia Jany Lochmanové. Také jim patří poděkování, že si dokázaly i uprostřed prázdnin najít chvilku na nácvik a provedení jejich krásné taneční kreace.

Podle ohlasu návštěvníků se výstava vydařila a podle mnohých, byla zdařilejší, než v minulých letech.

Tak jako minulé výstavy i letos se konala „Anketa o nejkrásnější květ a kolekci“. Tentokrát bylo vyplněno 619 anketních lístků, které vyhodnotíme. Výsledky pak zveřejníme a vylosujeme 3 návštěvníky z každého dne, kteří obdrží kolekci hlíz mečíků.

Poděkování za vydařenou výstavu patří organizátorům ze ZO ČZS v Holešově, jejím členkám a členům za zajištěnou přípravu, průběh a likvidaci výstavy.

Velké poděkování patří také pracovníkům a děvčatům z MKS Holešov. Děkujeme také za finanční podporu na propagaci výstavy městu Holešov. Významnou podporou byla dotace od Českého zahrádkářského svazu v Praze .

V. Čablová